Nieuws

Fractal

Fractal De Peugeot i-Cockpit®, die voor het eerst in 2010 werd getoond op de concept car SR1, heeft sinds de commerciële introductie van de 208 in 2012 al meer dan 1,8 miljoen klanten weten te overtuigen. De innovatieve ergonomie van deze cockpit maakt het rijden intuïtiever en vergroot het rijplezier.

De Peugeot Fractal, een elektrische coupé voor de stad, is een studiemodel voorzien van een Peugeot i-Cockpit® waarmee een extra zintuig wordt geprikkeld. Na het zicht, door het head-up instrumentenpaneel, en het gevoel, door het compacte stuurwiel en het touchscreen, wordt nu het gehoor gestimuleerd door een voor de autowereld unieke geluidsweergave. Doordat de bestuurder informatie nu ook via het gehoor ontvangt, wordt de rijervaring verder versterkt.

De Peugeot Fractal beschikt bovendien over een door de geluidsdesigner Amon Tobin gecreëerde geluidssignatuur. Deze signatuur is hoorbaar zodra een portier met de smartwatch van de bestuurder wordt geopend. Hiermee wordt het rijden in deze elektrische coupé een unieke en sensationele ervaring.

De gelijktijdige introducties van nieuwe modellen in het 08-gamma en de Peugeot i-Cockpit hebben het merk een nieuwe dynamiek gegeven. De Peugeot i-Cockpit® is een van de kenmerkende elementen van onze auto's. Deze cockpit maakt het rijden intuïtiever en zorgt voor nog intensere rijsensaties.
Maxime Picat, algemeen directeur van Peugeot


DE Peugeot i-Cockpit® wordt door de klanten bijzonder gewaardeerd. Ze ervaren een nieuwe vorm van rijplezier. Door de toevoeging van de dimensie geluid biedt de cockpit van de Peugeot Fractal nieuwe mogelijkheden. De bestuurder ervaart de auto daardoor intenser waardoor het rijplezier nog verder toeneemt.
Jérôme Micheron, directeur Strategie van Peugeot.


  • De Peugeot Fractal, een elektrische coupé voor de stad, is een toekomststudie voorzien van een Peugeot i-Cockpit® die naast het gezicht en het gevoel ook het gehoor prikkelt. Zo wordt het rijden nog intuïtiever; een garantie voor een unieke rijervaring.
  • De Peugeot i-Cockpit® zorgt voor een unieke rijbeleving, een combinatie van intuïtieve ergonomie en een bijzondere ambiance. Het interieur bevat materialen die zijn geïnspireerd door auditoria en opnamestudio's.
Nieuws