Nieuws

De nieuwe Peugeot 508

Peugeot 508 Peugeot onthult details van de nieuwe Peugeot 508, die in 2011 geïntroduceerd wordt.
  • Nieuw design
  • e-HDi en HYbrid4 technologie
  • Leverbaar als Berline en als SW

Met de 508 introduceert Peugeot de nieuwe designrichting die begin van dit jaar werd ingeslagen met de onthulling van de SR1 conceptcar.

Een combinatie van een elegant en sportief ontwerp met de allernieuwste technieken. Kwaliteit, zuivere lijnen en efficiency waren de hoofdpunten bij de ontwikkeling van deze nieuwe Peugeot.

Het stijlvolle exterieur heeft een evenwichtig en tijdloos design. Het interieur combineert hi-tech uitrusting met een afwerking op topniveau en uit ieder onderdeel spreekt de zorg voor detail. De enorme binnenruimte en het grote bagagecompartiment, de rijke uitrusting en het hoge kwaliteitsniveau staan garant voor bijzonder veel comfort en gebruiksgemak voor bestuurder en passagiers.

In lijn met de strategie van Peugeot om efficiënte auto’s te produceren met een lage CO2¬uitstoot en een optimaal brandstofverbruik, is er bij het ontwerp van de 508 van uitgegaan zoveel mogelijk gewicht te reduceren en de aerodynamica te verbeteren om hiermee het beste uit zijn motoren te halen. De motoren staan stuk voor stuk garant voor krachtige prestaties, veel souplesse, een laag verbruik en een geringe CO2-uitstoot. De e-HDi is de eerste van de nieuwe generatie Stop&Start-systemen en biedt meer comfort en een brandstofbesparing tot 15%.

Enkele maanden na de introductie volgt een versie met HYbrid4-technologie met maximaal 147 kW (200 pk) en vierwielaandrijving met een CO2-uitstoot van slechts 99 g/km of 0 g/km bij volledig elektrische aandrijving. De 508 komt in twee varianten, als Berline (met een lengte van 4,79m) en als SW (4,81 m). Beide worden begin oktober voor het eerst aan het grote publiek getoond op de Mondial de l’Automobile 2010 in Paris. De marktintroductie start begin 2011. De Peugeot 508 staat op het platform 3 van de PSA-groep en zal voor de Europese markt geproduceerd worden in Rennes-La-Janais, Frankrijk. In 2011 zal de 508 Berline tevens van de band lopen in Wuhan, China, waar het merk ook grote ambities heeft.

Nieuws