Over ons

Historie

Grooters Eibergen B.V.
Het begon allemaal in het jaar 1909. In dat jaar besloot "Opa" W. Grooters, in het Kerkloo (Holterhoek), zijn eerste rijwielen te verkopen. Voorheen was hij behalve boer ook klompenmaker. In die tijd was het een zeer bijzondere gebeurtenis om een fiets aan te schaffen. Wanneer men in die tijd een fiets kocht, kreeg men er standaard een paar fietslessen bij. Over service gesproken.....! Niet lang daarna zette hij zijn werkzaamheden voort aan de Rekkenseweg (te Rekken)

Na verloop van tijd kwamen de zoons van Dhr. W Grooters, Dhr G.J.H. Grooters en H. Grooters, in het bedrijf. Een voor die tijd zeer normale gang van zaken was, dat het bedrijf door de zoons van Dhr. W. Grooters werd voortgezet. Zij gingen naast het verkopen en onderhouden van rijwielen ook motoren en, wat later, bromfietsen verkopen en onderhouden. Maar ook naaimachines en wasmachines behoorden tot het leveringsgamma.

Al snel kwam voor steeds meer mensen de auto in beeld. Het karakter van het bedrijf veranderde als logisch gevolg hiervan en dat uitte zich in een dealerschap van DAF personenauto's. Dit dealerschap werd later automatisch omgezet in een Volvo dealerschap. Uiteraard bleef het niet bij het verkopen van auto's; ook het noodzakelijk (periodieke) onderhoud werd (en wordt) door ons uitgevoerd. Daarnaast vond er uitbereiding plaats met een eigen tectylruimte® (antiroestbehandeling) en een schadeherstel afdeling inclusief spuitcabine. Ook werd er voorzien in de behoefte van het leveren van een trouwauto, rouwauto en een taxi.

Door de enorme groei die de automobielindustrie doormaakte, was ook Autobedrijf Grooters genoodzaakt om uit te breiden. Dhr. W. Grooters (junior), zoon van Dhr. G.J.H. Grooters, begon in 1970 zijn eigen vestiging aan de Haaksbergseweg te Eibergen. Het vestigingspand was voorheen eigendom van de Gelderse Tramwegen. Autobedrijf Grooters Eibergen was in den beginne een universeel autobedrijf. Echter na 3 jaar verwierf W. Grooters het dealerschap van Renault. Men kon (en kan) er terecht voor het kopen van nieuwe en gebruikte auto's (alle merken) en het laten uitvoeren van onderhoud en reparaties aan personenauto's, bestelwagens en aanhangwagens. Daarnaast kan men er terecht om zijn of haar voertuig eens op een milieuvriendelijke wijze te reinigen. In 1990 werd het dealerschap van Renault beeindigd. Er werd (zeer bewust) overgestapt op het merk Peugeot. Vanwege de rijke historie van het merk en het land van herkomst, met de daarbij behorende eigenschappen, is voor het merk Peugeot gekozen.

Aan de Haaksbergseweg worden vanaf het begin brandstoffen verkocht. In het begin nog Chevron maar half jaren tachtig wordt dit Texaco. Nog niet zo lang geleden is het tankstation geheel gerenoveerd. Zo heeft deze nieuwe tankunits, opslagtanks en een vloeistofdichte vloer gekregen. Het tankstation voldoet nu weer aan alle huidige eisen die er aan tankstations gesteld worden. Inmiddels prijkt er "Total" op onze luifel en verkopen we daarmee high-end brandstoffen tegen een van de laagste prijzen in de regio.

In 2009 vierden wij ons 100 jarig bestaan. In dat jaar zijn wij, als eerste en enige autobedrijf in Nederland, bij Koninklijk Besluit benoemd tot Hofleverancier. Een kroon op ons werk en een extra motivatie door te gaan met datgene waar we goed in zijn: Onderhouden en repareren van uw auto en verkopen van nieuwe en gebruikte auto's. En daarbij zetten we graag dat extra stapje, om u als klant te overtuigen dat kwaliteit niets extra's hoeft te kosten.

Nieuws